A víz világnapja 2017

A testünk számára az egyik legfontosabb tényező, az egészséges levegő és az egészséges tiszta ivóvíz, amelynek minősége a környezeti káros hatások miatt, egyre romlik! A szervezetünk mintegy 70 %-át víz alkotja, ezen belül egyes szervek víztartalma ettől még magasabb, ilyen pl. a vér, a szem, izmok, stb.! A víznek jelentős szerepe van a táplálékok eneregiává alakításában, felszívódásában, segít eljuttatni az oxigént a sejtekbe, segít a  légzésben, benedvesíti a tüdőt folyamatosan, a test hőmérsékletét szabályozza, segít a méregtelenítésben! Továbbá az izületek kenőanyaga is egyben! Egy felnőtt számára átlagosan minimum 2-2,5 liter egészséges ivóvíz napi elfogyasztása szükséges! Sajnos nem mindenki számára biztosított a megfelelő minőségű egészséges tisza ivóvíz! Gyakran előfordul, hogy a hálózati vizek minősége is kivánnivalót hagy maga után! Sok esetben előfordulhat, hogy túlfertőtlenítik, túlklórozzák, hálózati szűrőberendezések elhasználódnak, időnként csőtörések fordulnak elő!

Az előzőek miatt nagyon sokan nem fogyasztnak csapvizet! Nagyon sokan a Supermarketekben vásárolnak zsugór számra ásványvizet! Amely felvet egy csomó plusz időt és költséget, pl, üzemanyagköltséget, palack költség, üres palackok elszállítása! Nem beszélva arról, hogy egyfajta ásványvíz folyamatos fogyasztása jelentősen terhelheti  a szív érrendszerét! Továbbá a flakkonokból különböző káros anyagok oldódhatnak ki! Pl.: Bioszfenol-A  (BPA) vegyület: Megnöveli a rák kockázatát, befolyásolhatja a hormonrendszert is, Ösztrogénekhez hasonló módon fejti ki hatását! 

A kutatók nem ajánlják a műanyag palackok és kulacsok használatát, mert ezekből további vegyi anyagok oldódhatnak ki, főleg ha Napon vannak! A mi több évtizedes tapasztalatunk alapján, akár vízminőség akár költségkímélés szempontjából, elegendő hálózati vízre, csapvízre, egy megfelelő minőségű csapra vagy mosogató alá beépíthető ivóvízszűrő, utótisztitó kis berendezés felszerelése!

hddhhdh

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem