Tanyaprogram

Ez évben végre beindultak a tanyák háztartási, ivóvíz, villamos energia, valamint szennyvíz kezelés fejlesztésére kiírt pályázatok! (Pályázati kiírás megtekintéséhez katt ide) Korábban ilyen lehetőség nem volt, hogy akár magánszemélyeknek is adjanak egy olyan lehetőséget, mely szerint életvitelszerűen tanyán élő emberek is pályázhassanak!  Amely pályázat segítségével javíthatják a kint lakók életminőségét és infrastruktúráját! Lehetőséget biztosít arra, hogy megoldják a villamos energia ellátását, szigetüzemű vagy hálózatra történő rácsatlakozását! Továbbá a tanyák esetében nagyrészben jellemző, hogy a saját fúrt vagy ásott kút vizének minősége nem felel meg a követelményeknek és tartós fogyasztása, egészségkárosodást is okozhat! Ilyen összetevők: Magas Vas-Mangán, Ammónium, KOI, Keménység , továbbá helyenként előfordulhat Nitrát és Arzén is! Mindenképpen oda kell figyelni ezekre a problémákra, minden esetben legalább egyszer célszerű laboratóriumban bevizsgáltatni, vízkémiai, biológiai szempontból! Ezekből a vizsgálatokból egyértelműen kiderül, hogy hosszú távon mi a teendő, ezeknek a problémáknak a tartós megoldásában!

Ugyanilyen vagy még károsabb hatású,a külterületen lévő lakóházaknál, tanyáknál a szennyvíz kérdése is! Korábban nagyrészben nyitott szennyvíz aknák épültek, mely bizonyos idő alatt elszennyezte a környezetét, illetve folyamatosan visszaszennyezi a kutak vizét is! Sokan a mai napig nem kezelik kellő súllyal ezt a komoly problémát! Ez a pályázat most lehetőséget biztosít arra , hogy egy életre megoldást nyújtson erre a kérdésre is! Mindenképpen élni kell ezzel a mostani lehetőséggel, mert általában nem volt eddig jellemző, hogy magánemberek is kapjanak támogatást!

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem