Szükségünk van-e ivóvíztisztításra?

Ha úgy gondoljuk, hogy igen, akkor  választhatunk széles skálából készülékeket vagy berendezéseket!
Nagyon sokan felteszik ezt a kérdést, miután az interneten sok száz ilyen oldalt és berendezést megnéztek. Ilyenkor sokan tanácstalanok, hogy milyen lehetőséget válasszanak. Az emberek folyamatosan zsugor számra vásárolnak különböző fajtájú vizeket a hipermarketekben, ami igazán azt jelzi, hogy ivásra nem használják a vezetékes ivóvizet. Ebből kiderül, hogy valami féle kifogásuk van a csapvízzel szemben!
A hálózati vizekről általában tudni kell, hogy a helyi vízműtelepek fel vannak szerelve különböző szűrő, vízkezelő berendezésekkel, amelyek beállítják a megfelelő vízkémiai határértékeket, illetve gondoskodnak fertőtlenítés folytán bakteriális védelemről. Ami azt jelenti, hogy a vízben időnként jelentős mennyiségű hypo, klór adagolása történik! Aminek kellemetlen íz és szag hatása van, továbbá hosszútávon jelentős egészségkárosodást is okozhat. Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, felelős lehet daganatos betegségek kialakulásában is (főleg emésztőrendszeri daganatok, hólyagrák, prosztatarák, stb. ) és allergiás tünetek kialakulásához is vezethet!
Azzal, hogy nagy mennyiségben vásárolunk ásványvizet, azzal a problémák kis részét tudjuk megoldani. Nyilván az ásványvizet megisszuk, viszont nem főzünk belőle, illetve fürdésre sem használjuk. Viszont egy jól megválasztott kis háztartási vízszűrővel, illetve kiegészítve egy kis zuhanyszűrővel, hatékonyan tudjuk megoldani, az ilyen jellegű problémákat, nem beszélve arról, hogy jelentős költséget és fáradtságot tudunk megtakarítani.

Ha utána gondolunk és kiszámítjuk, akár egy fél év alatt többet fizethetünk ki ásványvízre, mint ezekre a kis korszerű szűrő berendezésekre, amelyek töltet csere nélkül is minimum két évig képesek biztosítani számunkra, a megfelelő, jó minőségű vizet. Amely szervezetünk számára nagyon fontos és nélkülözhetetlen.
A vizünk a legnagyobb kincsünk, óvjuk és vigyázzunk rá!

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem