Az infrafűtés előnyei..

A közeli napokban lassan beindul a fűtési szezon. A szezon eleji és végi időszakra jellemző, hogy 1-2 hónapig még ki-be kapcsolni kell a fűtési rendszereket, mely sokszor felesleges energiapazarlással is jár, ezért erre az időszakra érdemes pót-fűtést  alkalmazni, melyre az infrapanel tökéletes megoldás!

Az infrapanelek előnye, hogy nem csak az átmeneti időszakban, hanem fő fűtési szezonban is hatékonyan és gazdaságosan alkalmazhatóak, használatuk pedig jelentős, akár 30-60% megtakarításokat is eredményezhet!

Az infrapanel úgy működik, hogy elektromos energiát alakít láthatatlan hullámhosszú infravörös sugárzássá, amely sugárzást a lakásban lévő tárgyak visszasugározzák, ez által felmelegszenek, így sokkal jobb "meleg-érzetet" biztosít a környezetében, mint a hagyományos kályhás vagy radiátoros fűtések. Az infrasugárzásról ráadásul már régóta tudjuk hogy a kellemes hőérzet mellett még kedvezően hat az ember életfunkcióira is, mivel élettani hatása kedvezően befolyásolja az ember fizikumát. Ez a fűtési megoldás az a fajtája a hőnek, amivel a nap is melegíti a földünket, amely fontos az ember és minden élőlény számára is.

Az infrafűtés szinte az egyetlen fűtési mód, amit bárhol lehet alkalmazni, ahol elektromos energia rendelkezésre áll. Lakások, tetőterek ideális fűtése, mivel a fűtőelemeknek szinte semmilyen helyigénye nincs, esztétikai  megjelenése a legmagasabb igényeket is kielégíti, mivel a lakás bútorai közé (pl. a tükörbe, vagy törölköző szárítóba is beépíthető) vagy akár a falra vagy a mennyezetre is felszerelhető. Biztonságosan alkalmazható nyaralók, hétvégi házak, garázsok, műhelyek,csarnokok téli temperáló fűtésére is.

Az infra-fűtés előnyei:

- Energiatakarékos, mert egyenletes hő leadást biztosít, infrasugárral melegít, így magasabb hőérzetet biztosít, alacsonyabb hőmérsékletű levegőn is,

- pontos és minőségi szabályozást tesz lehetővé, csak annyi energiát használ fel, amennyi feltétlenül szükséges,

- környezetbarát mert nincs füstje, fénye, nem párásít, működése tiszta és zajtalan, tűzveszélyes felületekre is szerelhető, nemzetközi szabványoknak megfelel,

- gazdaságos mert 99 %-os hatásfokkal működik, nincs karbantartási költsége, korlátlan élettartamú, egyszerűen és gyorsan szerelhető, helyigénye minimális, fagyra nem érzékeny,

- természetes, mert nem alakul ki elektroszmog, csökkenti a levegő áramlásával a pormozgást, az infra-sugárzás jótékony hatása megakadályozza  a penészgomba képződését és erősíti az immunrendszert is!

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen visszahívást! Munkatársunk szívesen segít a kérdések megválaszolásában, illetve tanácsot ad Önnek a legmegfelelőbb infra-panel kiválasztásában is!

 

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem