Az ivóvíztisztítási módok és alternatívák

Ezzel kapcsolatosan több megoldási lehetőség van, kinek-kinek elképzelései, lehetőségeinek megfelelően. Azt tudni lehet, hogy nagyon sok embernek meggyőződése az, hogy a hálózati vizek nagy része nem ideális, közvetlen felhasználásra, ivásra, főzésre, ezért nagy mennyiségben vásárolnak palackos ásványvizeket.

Nagyon sokan térnek át saját kutas víz felhasználásra is, próbálják kiváltani a vezetékes vizeket nagy részben. Továbbá nagy kérdés az, hogy a külterületen lévő tanyákon illetve víkend házakban mi legyen a megfelelő megoldás?

Vezetékes vizek esetén a következő megoldások vetődnek fel leginkább: 

1.  Nem iszom a vezetékes vizet, helyette ásványvizet vásárolok

2.  A vezetékes vizet iszom különböző fajta ivóvízszűrők után

3.  Nem iszom a vezetékes vizet, hanem mosogató alá kis RO berendezést (ozmózis szűrőt) építek be

 

A háromféle megoldással kapcsolatosan felvetődő problémák

Az első esetben ásványvizet vásárolok, az egy ördögi kör, elmegyek a Hipermarketbe, vásárolok, néhány zsugor ásványvizet és folyamatosan elfogyasztom majd elviszem a kiürült flakont  a szelektív gyűjtőbe, majd ismét elmegyek a Hipermarketbe, és ez a kör örökké tart!

A második esetben, amikor jó minőségű saját szűrőberendezésem van, akkor ez a tortúra illetve költség leegyszerűsödik, lecsökken. Megveszem a jó minőségű ivóvízszűrőmet. Átlagosan két évente szűrőtöltetet cserélek benne és lecsökkentem a vízzel kapcsolatos költségeimet!

A harmadik esetben pedig beépíthetek egy kis konyhai pult alá szerelhető RO berendezést, meggyőződve arról, hogy egy tökéletes megoldást találtam. Ezzel kapcsolatban felvetődik az a kérdés, hogy ez a tökéletes megoldás, nem biztos, hogy így is van. A vízből kivonom az összes hasznos ásványi anyagot, Mesterségesen visszateszek két összetevőt ( Kálcium, Magnézium ).

Egyes kutatók ezzel a vízzel kapcsolatosan fogalmaznak úgy is, hogy ez "halott víz"! Továbbá kimoshatnak a szervezetből további hasznos anyagokat, sókat is, illetve meglepő módon tapasztaltuk még azt is, hogy a víz Ph-ját leviszi savas tartományba, ami nem egy szerencsés dolog. Ezzel kapcsolatosan az a véleményünk, hogy ez a megoldás is hasznos lehet, évi néhány alkalommal, 1-1 hónapra, méregtelenítési kúrához.

Összességében úgy gondoljuk, hogy mindenki maga tudja eldönteni, hogy számára, milyen megoldást szeretne alkalmazni, a fenti szempontok figyelembe vételével!

A vizek ismerete illetve a több éves tapasztalatunk alapján, mi a lehetőségek közül 2.megoldást javasoljuk!

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem