Az infra fűtés hatása az egészségre

Az infra fűtés alkalmazható fő és pót fűtésként is. Az infra fűtés két legfőbb előnye, a gazdaságosságában és élettani hatásában rejlik! Egyenletes, megbízható fűtést biztosít, amelyet  termosztáttal vagy akár távvezérléssel is működtethető. 

Hagyományos fűtésnél van X m2 felületű fűtőtestünk vagy fűtött padlónk, amely folyamatosan melegíti a levegőt, keveri a port,alergiát okozhat, a radiátoroknál elszínezi a falfelületet stb!

Ezzel szemben az Infrapanel nem a levegőt melegíti és használja hő közvetítőként, (ez csupán másodlagos feladata) hanem az adott helyiségben lévő élő élőszervezetet és az ott található berendezést minden tartozékával együtt melegíti fel, majd felmelegedett állapotukban ezek folyamatosan visszaadják az elnyelt hőt. Mindezt teszik az általános fűtési módoknál 2-4 °C -kal alacsonyabb hőmérsékleten, de azonos, vagy inkább magasabb, komfortosabb hőérzet mellett!

Ismételve, hogyan is történik ez? Az infrafűtés esetében, minden, ami az adott helyiségben található, kezdve a falaktól, a bútorok, a berendezési tárgyak, a padlóig egyszóval minden fűtőtestként működik! Az infrasugarak a sugárzó felületén található kerámiaszemcséknek köszönhetően (félgömb alakban) minden irányban sugározva melegítik fel a környező tárgyakat és a falakat. A helyiség hőmérsékletéhez képest túlmelegíti azokat 1-2 fokkal, és mivel a tér mindig igyekszik kiegyenlíteni a hőmérsékletkülönbséget a levegő és a tárgyak közt, így a „holtidőben” amikor a termosztátunk kikapcsolja a paneleket (mivel elérte a beállított értéket), ezek a felületek kezdenek „fűtésbe” és visszaadják a bennük lévő csekély, de mégiscsak plusz hőt minden energiafelhasználás nélkül!

A lakásban lévő helységek fűtésére ajánlott hőmérsékletek:

- nappali 20 fok

- hálószoba 18 fok

- konyha 16-18 fok

- fürdőszoba 22 fok

- gyerekszoba 22 fok

Jó tanács: ha a lakásban nem pólóban vagyunk folyamatosan, hanem rétegesebben öltözködünk, így akár 4 fokos csökkentéssel akár 24 %-ot is spórolhatunk!

Nagy lakás esetén érdemes a nem egybefüggő légterületeket külön fűteni és zárva tartani az ajtókat!

Kis lakás esetén pedig nyitott belső ajtók mellett célszerű fűteni!

Ha felkeltettük érdeklődését, akkor lépjen kapcsolatba velünk! Munkatársunk bármely kérdésében segítséget nyúlt!

 

 

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem