Hogyan válasszunk közműpótló rendszereket? (közmű nélküli építési területeken)

A mai világunkban felgyorsult az építőipar,egyre többen építenek lakásokat városokban illetve egyre többen építenek táblán túl,önállóan, természet közelben! Általában ezekre a területekre jellemző, hogy nem rendelkeznek közmű hálózatokkal és az itt építkezők, szolgáltatótól függetlenül önállóan oldják meg ezeket a feladatokat és így függetlenítik magukat. Ilyenek a szélenergia,napenergia, stb.

Továbbá önállóan oldják meg az ivóvíz ellátásukat, fúrott kutakkal,ásott kutakkal,esővíz gyűjtéssel,stb. Másik feladat az épületben keletkező és kimenő szennyvizek önálló tisztítása,elhelyezése.

Felvetődik a kérdés, hogy milyen szempontok szerint válasszuk ki a megfelelő rendszert és milyen berendezéseket építsünk be?

A megrendelők többféle szempont szerint osztályozzák ezeket a rendszereket! Valaki a berendezések közül a legolcsóbbat választja - ők a pénztárcájukat illetve a rövid távú gondolkodási módot választják! Mások pedig más szempontok szerint,hosszú távú gondolkodási mód szerint választanak!

Utóbbiakra jellemző, hogy a lehető legegyszerűbb és legkönyebben kezelhető,karban tartható berendezést választják ( akár háziasszony szintű működtethetőség ).
Továbbá odafigyelnek arra is, hogy ne legyenek benne olyan mozgó,forgó alkatrészek, amelyek bizonyos időközönként meghibásodhatnak és akár 3-4 évente cserére szoruljanak! És ez azt jelentheti, hogy akár 10 év alatt mégegyszer kifizethetik a rendszerek árát!

Sok helyen probléma, hogy bizonyos berendezésekhez áram is szükséges,amelynek folyamatos költsége van illetve időnkénti áram szünetek is jeletkezhetnek!

Fontos kérdés még az is, főleg ott,ahol üdülőövezetek,víkendházak,horgásztanyák,stb esetében az is,abban az esetben, hogy szakasosan lakják. Nagy problémát jelent a gépészetes rendszereknél az is, hogy a biológiai bontásuk bizonyos idő után leáll ( akár 2-3 hét ) és újra indításukhoz más honnan oda szállított szennyvíz iszap ( szippantóvall vagy hordóval ) lehet újraindítani, ami kissé problematikus feladat.

Ezek a feladatok elkerülhetők akkor, ha  gépészet nélküli,gravitációs rendszert választunk,amely akár 3-4 hónapig sem áll le, illetve bármikor egyszerű készítményekkel újra indítható illetve a bontás folyamatosan fenntartható.

A fentieken túl lényeges kérdés az is, hogy ezek a berendezések,létesítmények, milyen referenciákkal rendelkeznek. 1-2 év vagy akár több 10 éves tapasztalat.

Cégünk ezeken a területeken több évtizedes tapasztalattal rendelkezik, akár az ivóvíztisztítás, akár a szennyvíztisztítás vonatkozásában! És ezeken a területeken igény esetén mindenféle kötelezettség nélküli tanácsadást illetve megoldást biztosítunk!

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem