Infrapaneles fűtés

Infrapanel

Az infravörös sugárzás tökéletesen egészséges és biztonságos minden élő organizmus számára és összhangban van saját természetes energiasugárzásunkkal.

Az infrapanel egy tábla alakú fűtőtest olyan kialakítással, hogy a fűtő oldalán az energia áramlása maximális, ellenkező irányban pedig minimális.

A panelekből kiáramló infravörös sugarak és a falról, bútorokról és egyéb tárgyakról való visszaverődésük kellemes hőérzetet biztosítanak a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél 2-4 ˚C-kal alacsonyabb hőmérsékleten is. Ezzel csökken a hőveszteség a helyiségben. A vakolat felmelegszik és hőfüggöny alakul ki.

Az infrapanel által sugárzott hő nem szökik ki az ablakon, így további megtakarítás keletkezik. Az egyes panelek alacsony teljesítménye, egyenkénti kis tömege és a panelek egyenletes elosztása a helyiségben lehetővé teszi, hogy a hagyományos fűtéshez képest a beépített teljesítmény legalább 80%-ra csökkenjen.

Infrapanel előnyei és típusai

Az infrapanel egy tábla alakú infrafűtőtest, amely felületén kerámiaszemcsés, hátoldalán hőtükrös szigetelésű. Elektromos energiát átalakítva infravörös sugárzássá, az infrapanel kedvezően hat az ember életfunkcióira.

Ennek a rendszernek az előnyei, hogy
Energiatakarékos, mert egyenletes hőleadást biztosít kis energiafelvétel mellett; az infrasugarak magasabb hőérzetet keltenek; pontosan lehet szabályozni és csak annyi energiát használ, amennyi kell.

Környezetbarát, mert tiszta és zajtalanul működik; nincs fénye, füstje, nem párásít; nem tűzveszélyes és megfelel a nemzetközi szabványoknak.

Gazdaságos, mert minimális a helyigénye; korlátlan élettartamú; nem érzékeny a fagyra; 99%-os hatásfokkal működik; egyszerűen és gyorsan szerelhető; nincs karbantartási költsége.

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem