Napelem

Napelemek

A Napelem rendszerrel csökkenthető, vagy teljesen kiváltható a család és akár egy vállalat villamos energiaigénye! Ezálltal lehetőség lesz az egyre fokozódó energia áremelkedéseket komolyan csökkenteni, vagy teljesen elkerülni.

 

 

 

Napelemek alkalmazási területei

 

  • Családi házak, nyaralók
  • Áramkimaradás elkerülése
  • Tanyák, hálózattól elszigetelt rendszerek
  • Mikrohullámú, rádióadó állomások
  • Segélyhívó kommunikáció
  • Vízminőség és környezeti méréseket ellátó eszközök áramellátása
  • Vasúti jelzőfények
  • Villanypásztor

Mivel a föld energiakészlete véges, illetve a világpiaci és politikai (pl. 2009-es Orosz-Ukrán gázvita, vagy a legutóbbi Líbiai) események alakulása sajnos tartósan növekvő energiaárakat vetít előre.
Magyarországon jelenleg az energia 70%-át importáljuk.
Nem elhanyagolható a környezetszennyezés sem. Az Európai Unió komoly erőfeszítéseket tesz a jelenlegi kibocsátott szén-dioxid csökkentésére. Egyre több enregiát használunk fel, így a káros folyamatok felgyorsulhatnak.
Az energiatermelés fő forrásait világviszonylatban a foszcilis tüzelő anyagok képezik.
Ebből kb: - 6% atomenergia
- 7% megújuló és víz energia
- 87% ásványi tüzelő anyag
Az Európai Unió Megújuló Energia Direktívája szerint Magyarországnak 2020-ig a teljes energiafelhasználás 13%-át megújuló energiából kell fedeznie, azaz a foszcilisek mellett nagyobb arányban kell bevetnie a napenergiát (napelem napkollektor), a geotermikus energiát, a biomasszát, emellett a szél- és a vízenergiát.
A jelenlegi kormányzat célkitűzése a megújuló energiaforrásokból előállított energiának a 2020. évi teljes bruttó energiafogyasztásban képviselt aránya 14,65%. Jelenleg 5% körül tart!
Magyarországon a napos órák száma 1900-2200 óra/év, tehát jobb adottságokkal rendelkezünk, mint Hollandia, Dánia, Németország vagy Ausztria, melyek világviszonylatban vezető helyen vannak a napenergia-hasznosítás terén.
A 2011-es év kiemelkedő lehetőségeket kínál a mind a magánszemélyek mind a vállaltok számára, mivel komoly hazai illetve EU-s támogatásokkal az új Széchenyi terv indításával.

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem