Vas- és nitrátmentesítők

Nitrátmentesítő berendezés

A készülékben lévő töltet a nitrátot és szulfátot azonnal kiszűri a vízből. Az előre beprogramozott idő eltelte után a digitális, automata vezérlőfej elvégzi a nitrátmentesítő visszamosatását, öblítését, üzembe helyezését. Semmilyen beavatkozást, karbantartást nem igényel, viszont évekre megoldja az eddig megoldhatatlannak tűnő problémáit. A tulajdonosnak egyetlen dologról kell gondoskodnia, hogy a sóoldó tartályban mindig legyen kellő mennyiségű só.

Vastalanító berendezés

A berendezés egy kiváló minőségű speciális katalitikus szűrőanyaggal töltött nyomásálló tartály, amely a kezelendő vízben található oldott vas-ionokat vízben oldhatatlan vasvegyületekké alakítja majd kiszűri. Ez a kivált vascsapadék ellenáramban könnyen lemosható, így a katalitikus töltet újra felhasználható.

A víz természetes körforgása során számtalan természetes és mesterséges anyagot old fel. Mivel a vas az ásványokban és a talajban előforduló leggyakoribb ásványok egyike, ezért a természetes vizek jelentős részében kisebb-nagyobb mennyiségű oldott vas található. A vas jelenléte a vízben különböző problémákat okoz a víz felhasználása során: Már 0,3 mg/liternél magasabb koncentráció esetén a használati tárgyakon kiválást, elszíneződést okoz, amely a korróziós károkon kívül jelentős esztétikai károsodással jár. Egy kicsit magasabb koncentráció esetén, a fentieken túlmenően már jól felismerhető kellemetlen fémes ízt ad a víznek, amely így jelentősen veszít fiziológiai értékéből. Amennyiben az oldott vas a felhasználás helyén a levegő oxigénjével érintkezik, úgy csapadék formájában kiválva, sárgásbarna szennyeződést okoz a vízzel érintkező anyagokon. A feladat tehát, hogy ezt a kiválást előbb vigyük végbe, amely a vastalanító berendezések katalitikus töltetén játszódik le.

Tájékoztatjuk, hogy honlapunk u.n. cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melyek használatához kérjük hozzájárulását. Adatkezelési tájékoztató.

  Engedélyezem